11-01-13

Cath Luyten ontdekt wandelnetwerk het Zwin en Vlaamse kust in Vlaanderen Vakantieland


Cath Luyten ontdekt wandelnetwerk het Zwin en Vlaamse kust in Vlaanderen Vakantieland

Het allereerste natuurreservaat in ons land is sinds kort opgenomen in een gloednieuw wandelnetwerk. Cath Luyten trekt een paar stevige wandelschoenen aan en verkent het nieuwe wandelnetwerk het Zwin. Dat telt 24 knooppunten en combineert de mooiste plekjes van Het Zoute met groen à volonté.

Even over de Nederlandse grens gaat Cath Luyten op zoek naar het verhaal van de drieling van Retranchement. Wist je trouwens dat je bij laagwater te voet de grens kan oversteken over het strand? Op die manier gaat Cath Luyten naar natuurgebied het Zwin waar ze met gids Patrick de slikken en schorren onder de loep neemt.

Eenmaal in Knokke gaat het richting de golfclub waar Cath Luyten golfles krijgt van dé leermeester die elke inwoner van Knokke kent: Constant Devroe.

Maar Knokke is natuurlijk meer dan wandelen in het Zwin en golfen op de chique courts; de badplaats heeft ook op architecturaal vlak veel te bieden voor Cath Luyten. Wandelen over de openlucht catwalk place m’as tu vu is voor veel mannen en vrouwen een dagelijkse gebeuren, maar ook de villa’s in het Zoute worden graag gezien. Hugo - Caths gepassioneerde gids - leert haar alles over de witziekte en de regels van Stubbe.

REPORTER: Cath Luyten
REGISSEUR: Luc Segers

Iedereen Kust
Noteer 24 en 25 maart alvast in je agenda want dan nodigt de Kust iedereen uit om een bezoek te brengen aan onze verschillende badplaatsen. Meer dan 100 logiesaanbieders, 60 restaurants en 30 attracties hebben dat weekend speciale aanbiedingen voor de kustgangers.

* weekendje weg
Logeer voordelig voor 30, 40 of 50 euro per persoon per nacht in meer dan 100 hotels en vakantieparken.
* lekker tafelen
Geniet van lekkere voordelen als gratis aperitief of koffie in meer dan 60 restaurants.
* beleven en genieten
Krijg korting of gratis toegang in meer dan 30 attracties en bezienswaardigheden.
Een lijst van alle deelnemers vind je op
www.iedereenkust.be

Zin in een weekendje aan de Kust net zoals Cath Luyten? Bij Toerisme Vlaanderen helpen ze je graag verder met leuke logeertips:
www.vlaanderen-vakantieland.be

Surfers Paradise
De naam spreekt voor zich: Surfers Paradise is een echt paradijs voor wie net als Cath Luyten van zon, zee, strand en watersport houdt, Sabine Hagedoren deed het al voor in badpak. Je kan er terecht voor een sportieve namiddag aan het water in bikini of badpak, of om van het mooie uitzicht te genieten.

Vogel- en natuurrreservaat het Zwin
Wie ging vroeger niet op schoolreis naar het Zwin? Het natuurreservaat is een bezoekje nog steeds meer dan waard, laat Cath Luyten zien. De ooievaars vliegen er om je heen en elke dag om 15u kan je ze zelf voederen.

Architectuurwandeling Knokke-Heist
Wie meer informatie wenst over de stadswandeling (of fietstocht) architectuur in het Zoute, kan terecht bij de toeristische dienst van Knokke-Heist.

Electric Move - Invest Mobile
Wil je je op een stijlvolle en groene manier verplaatsen in Knokke? Dat kan door net als Cath Luyten een golfkarretje te huren (2 tot 4 personen, vanaf 100 euro per dag).

Bij laagwater kan je van Knokke te voet naar de zwingeul wandelen en de oversteek maken naar Cadzand. Stevige regenlaarzen zijn aangeraden volgens Cath Luyten. Vergeet voor je vertrek zeker niet om de getijden na te gaan.

Royal Zoute Golf Club
In de Royal Zoute Golf Club kan je tijdens de vakantiedagen terecht voor initiatielessen, gegeven door ervaren golfers.

Boeken tips:
20x logeren & genieten aan de Belgische kust geeft je tal van extra tips om je verblijf nog leuker te maken (ISBN 9789020987577).
www.lannoo.be

De mooiste natuurwandelingen
Tussen het vlakke Nederland en de Ardennen is de diversiteit aan mooie natuur overweldigend. Laat je net als Cath Luyten verrassen door duizenden vriezeganzen in de oostpolders, wandel tussen wilde paarden aan de grensmaas, struin over stuivende duinen, verken bos en heipaadjes.

De hotspots van biodiversiteit worden bewoond door dassen, zwarte spechten, rivierdonderpadden, vuursalamanders, citroenvlinders en krekels. Onze reporters nemen je mee langs de twintig mooiste natuurplekjes van Vlaanderen. Naast spannende wandelingen door mooie brokken natuur selecteren ze tal van charmante logeer- en eetadressen.

Wandel in de sporen van Cath Luyten, Vincent, Saartje Vandendriessche, Ben, Erika Van Tielen, Kristien en Tatyana over beboste heuvelruggen, langs wildstromende rivieren, door hoogstamboomgaarden en natte moerasgebieden.

03-11-12

Cath Luyten in quiz De Pappenheimers 2012


Cath Luyten in quiz De Pappenheimers 2012

De Pappenheimers is een quiz op Eén die bedacht werd door Tom Lenaerts. De quiz werd genomineerd voor een Gouden Roos en komt uit de stal van Woestijnvis. De titel komt uit het spreekwoord zijn pappenheimers kennen, wat zoveel wil zeggen als weten wat men aan mensen heeft.

Tom Lenaerts nam zelf de presentatie van de eerste drie reeksen voor zijn rekening, maar omdat hij het daarna te druk had met De Parelvissers, werd de vierde reeks gepresenteerd door Erik Van Looy. Vanaf de vijfde reeks doet Lenaerts het weer.

Het tiende seizoen (2011-2012) werd gepresenteerd door Steven Van Herreweghe. Deze keer omdat Tom Lenaerts aan een nieuwe fictiereeks, Met Man en Macht, werkt samen met Tom Van Dyck.

In het programma nemen drie teams het tegen elkaar op. Elk team bestaat uit twee OBV's (Onbekende Vlamingen) en een BV zoals Cath Luyten. Zij spelen achtereenvolgens de Kennismakingsronde, Verdeel en Heers (hierna valt het team met de laagste score af) en Geven en Nemen. Ten slotte speelt het beste team de Finale.

Het programma werd in 2007 bekroond met Humo's Prijs van de Kijker.

In de aflevering van 13 december 2009 (reeks 8 /afl 5) wonnen de vrienden Pieter-Jan Declerck en Ward Schouppe €12.600. Dit is het grootste bedrag ooit gewonnen in De Pappenheimers.

Spring-in-'t-veld Steven Van Herreweghe presenteert vanaf zondag 20 november De pappenheimers op Eén. Steven neemt de fakkel over van tv-monument Tom Lenaerts.

Ook dit seizoen zal bekend en minder bekend Vlaanderen met vereende krachten een bloedstollende quizstrijd leveren. Steven lichtte al een tip van de sluier en gaf al wat bekende namen weg: Dagelijkse kost-kok Jeroen Meus, één omroepster Evy Gruyaert, Cath Luyten, minister van Defensie Pieter De Crem en de Gentse burgervader Daniël Termont.

Hoe heet de levensgezel van Steven? En wat heeft hij met Bart Kaëll? Michiel vroeg hem uit na een draai aan het vragenrad.

Er komt een gruwelijk koude winter aan en dan heeft een mens iets nodig om het hart aan op te warmen. Saunabezoek of glühwein zijn prima opties, maar nog efficiënter is het om wekelijks af te stemmen op De pappenheimers. Dan begin je zelfs de zwaarste werkweek met de glimlach.

Het recept van de quiz blijft nagenoeg onveranderd, alleen heet de presentator deze keer Steven Van Herreweghe. En dat is goed nieuws, want niet eens zo diep in Steven zit een gevatte en meevoelende quizmaster verborgen, die er dit seizoen met het nodige vuurwerk uit springt.

Onder meer Jeroen Meus, Erika Van Tielen, Pieter De Crem, Gerty Christoffels, Daniël Termont, Elke Vanelderen, Evy Gruyaert, Cath Luyten, Christophe Deborsu, Ivan De Vadder, Vincent Van Quickenborne en Sabine Appelmans komen de duo's op een hopelijk prettige manier verzwakken.

Steven Van Herreweghe is niet het type mens dat vrijwillig geld geeft aan goede doelen. Maar in De pappenheimers doet hij het graag, omdat het geld niet van hem is en omdat die centen gaan naar het beste goede doel ter wereld: de hardwerkende Vlaming. Want ook in dit feestelijke tiende seizoen vormt die weer de ruggengraat van De pappenheimers.

In deze ronde krijgen drie teams met elk twee OBV's 15 vragen gesteld. De kandidaat die als eerste drukt stelt zijn ploegmakker in staat het goede antwoord te geven. Een goed antwoord levert 100 euro op, bij een fout antwoord moet de vraag doorgespeeld worden aan een BV zoals Cath Luyten in een van de kokers, die 100 euro kan verdienen voor de andere twee teams in geval van een goed antwoord. Vroeger werden de BV's in de kokers aan de kijkers getoond, in de laatste seizoenen hebben de kijkers hier, net als de deelnemers, het gissen naar.

Aan het einde van de eerste ronde kiezen de drie teams (het laagst scorende team eerst) een BV zoals Cath Luyten uit aan de hand van zijn/haar stem of van een viertal hints, en verdwijnen ze in de kokers. Daarin wordt beslist wie welk van de negen thema's speelt voor hoeveel geld.


CD&V-gemeenteraadslid Caroline Vanlerberghe en haar zus Katleen, die in Asse woont, hebben er in elk geval erg van genoten, ook al hebben ze de eerste ronde niet overleefd samen met Cath Luyten.

'We hadden allebei heel veel zenuwen. En dan word je nog telkens uit je concentratie gehaald door Steven Van Herreweghe. Maar het was een ongelofelijke ervaring', vertelt Caroline.

Ze besloten al op Kerstmis 2010 om zich in te schrijven. 'Deelnemen was een gok, gezien het hoge aantal inschrijvingen en ons gebrek aan quiz-ervaring. Na diverse tussenstappen werden we uiteindelijk geselecteerd. 'Ze vroegen ons waarom we wilden deelnemen, waarop wij spontaan antwoordden: 'Om onze grenzen te verleggen'.

'Familie en collega's boden zich spontaan aan om mee te gaan supporteren', vertelt Caroline. Toen ze de opnamestudio samen met Cath Luyten binnen ging, zat de tribune al vol. 'Mijn hartslag ging ongekend de hoogte in. Het werd nog spannend bij de laatste vraag, maar helaas, het mocht niet zijn', vertelt Caroline.

In een categorie over 'schildereitjes' haalde Steven Van Herreweghe in De pappenheimers drie beschilderde eitjes, gemodelleerd naar drie bekende koppen, boven. Het eerste ei droeg een rode baard (acteur Bruno Vanden Broucke van Het eiland en De Ronde), het tweede twee grijze plukjes haar (Dirk Frimout). Het derde ei was gewoon een ei met een paar streepjes op getekend. 'Zanger Milow', zei Van Herreweghe. Waarmee Milow goed op weg is een icoon te worden.

Evy Gruyaert hield er de spanning in, maar na een inhaalmanoeuvre kon Karen op de valreep het verlossende antwoord geven. Met €9000 zullen Karen en Jan zeker en vast een mooie tweede huwelijksreis krijgen.

Zullen het nog even met hun eerste huwelijksreis moeten stellen: Monique, Ilya en Erik Van Looy en Caroline, Katleen en Cath Luyten.

 
Animal print UGG Herfst/Winter dames