28-10-12

Cath Luyten surft op golf van Mundaka, Spanje, in Vlaanderen Vakantieland


Cath Luyten surft op golf van Mundaka, Spanje, in Vlaanderen Vakantieland.


Drie weken lang trekt Cath Luyten door het noordelijkste deel van Spanje waar ze op verrassend veel groen botst. Van de fantastische restaurants in San Sebastian in het Baskenland, tot de kaasgrotten in het onherbergzame Asturië, met daartussen de uitgestrekte stranden in Cantabrië: dit is een Spanje waar ontdekken nog mogelijk is.

Op haar weg door Baskenland, blijft Cath Luyten even stilstaan bij een staaltje land art. Weer en wind trotseren ze, de bontbeschilderde bomen van Agustin Ibarrola. Hij ontwierp een kleurrijk bos dat al meer dan dertig jaar een ‘Alice in wonderland’- effect heeft op toeristen.

Het strand van Mundaka is zeer geliefd bij surfers, die zich hier jaarlijks in oktober treffen. De golven hier behoren tot de beste van Europa. Cath Luyten kan dit niet aan zich voorbij laten gaan, trekt haar beste wetsuit aan, en neemt surfles op de beroemde golf.


Dan is de oude eik van Gernika van een ander kaliber. Die boom staat symbool voor de onafhankelijkheid van Baskenland. Dat was niet naar de zin van Franco die het dorp in 1937 volledig laat platleggen.

Een pakkende getuigenis van Luis, geboren, getogen in Gernika en getekend door het verleden, brengt hij de geschiedenis weer tot leven. Een verhaal dat Picasso vereeuwigde in zijn gelijknamige werk. Het origineel hangt in de Reina Sofia in Madrid, maar zou van Cath Luyten best een plek mogen krijgen in het Guggenheim in Bilbao.

Even ruilt Cath Luyten het groen van de natuur voor het grijs van beton. Bilbao is een ode aan de kunst en aan moeder der kunsten: architectuur.

REPORTER: Cath Luyten
REGISSEUR: Luc Segers

Hesperia Bilbao is een kunstig hotel waar je het leven letterlijk door een gekleurde bril ziet, aan de oevers van de Nervíon.

Verdwaal net als Cath Luyten in het Bosque de Oma, een bos in het dorp Cortézubi,  waar kunstenaar Agustin Ibarrola een staaltje land art heeft achtergelaten.

Gernika-Lumo

Haal herinneringen op aan het bombardement van Gernika en sta stil bij het tegelschilderij van Picasso.

Ga met als Cath Luyten Picasso achterna en schaf een Baskische muts aan bij Boinas Elosegui, in Tolosa.

In bijna elk Baskisch dorp kan je een partijtje pelota kijken. De geschiedenis van de sport achterhaal je in Markina-Xemein, volgens Cath Luyten.

Golfsurfen met Cath Luyten bij Mundaka !

Mundaka is één van de zeer Bijzondere Surfspots in Europa. Mundaka ligt tussen San Sebastian en Bilbao, in het Spaanse Baskenland. Zelfs wereldwijd bekend en berucht vanwege haar epische golven. De golven zijn holle, lange lefthanders, en soms zelfs zeer hoog!

Bedwing de golf van Mundaka en volg net als Cath Luyten surfles bij Craig Sage.

Eerst nog even sexy haar surfpakje aantrekken, en dan proberen overeind te blijven op de surfplank, dat valt volgens Cath Luyten nog niet mee.

Mundaka: de badplaats Mundaka in Spaans Baskenland staat hoog op de lijst van surfparadijzen. Vooral de linksbrekende golf is van wereldklasse, zo weten experts.

Mundaka trekt ieder seizoen dan ook vele duizenden golfsurfers en Cath Luyten naar het beroemde strand.

Het strand van Mundaka is zeer gelief bij surfers, die zich hier jaarlijks in oktober treffen. De golven hier behoren tot de beste van Europa.

Dus trek je bikini of badpak uit, doe je beste wetsuit aan, en surf net als Cath Luyten op deze prachtige golven.

Breng Bilbao een blitsbezoek op wieltjes aan de zijde van de Vlaamse stadsgids Elke Panneels.

Verbaas je aan en in het Guggenheim Museum. Verwonder je over de originele architectuur en laat je net als Cath Luyten verrassen door de fijne collecties.

Geniet ook van kunst op je bord in de cafetaria van het Guggenheim, waar Martin Berasategui Baskisch lekkers serveert.

Steek net als Cath Luyten de rivier in Bilbao over op de hangende pont van Getxo.

26-10-12

Cath Luyten in zwevend zwembad, Fuerza Bruta maakt droom Vlaanderen Vakantieland presentatrice waar

Cath Luyten in zwevend zwembad, Fuerza Bruta maakt droom Vlaanderen Vakantieland presentatrice waar.

Cath Luyten zoals u haar nog nooit zag!

 

Cath Luyten bekend van de televisieprogramma's Vlaanderen Vakantieland en De Kazakkendraaiers stapte onlangs als ‘special guest' in het zwevend zwembad van Fuerza Bruta. Cath Luyten zal er samen optreden met de cast van het Argentijns spektakel. Vooraleer het zover was, kreeg Luyten nog een korte sessie waterballet en een snelcursus heftige Argentijnse dans. Het publiek kon deze mini-Fuerza Brutashow gratis bijwonen om 16.15uur in de tent naast het station in Knokke.

Cath Luyten, gezicht van Vlaanderen Vakantieland en De Kazakkendraaiers, zit niet verlegen om een stunt.

Zo sprong Cath Luyten al naakt in ijskoud water in Lapland, of zat ze bloot in een Finse sauna.
Dus ook niet toen de artiesten van Fuerza Bruta haar vroegen één dag mee te spelen in het spektakel dat onlangs aan zijn laatste week in Knokke-Heist begint.

 

Na één repetitie in het zwevende zwembad voelde Cath Luyten zich al klaar om in bikini op te treden voor een écht publiek. ‘Het was een meisjesdroom die uitkwam. Ik had de première gezien en vond het zo geweldig die meisjes te zien glijden in dat zwembad. Het was heerlijk om te spelen met het publiek onder me. Eén probleem: nu wil ik thuis ook zo'n bad.'

Manlief Frank Raes kwam mee en legde de première van Cath Luyten vast op de gevoelige plaat, wat mooie foto's opleverde.

Televisiepresentatrice Cath Luyten krijgt waterballetles in zwevend zwembad

Fuerza Bruta, dat op de Europese première in Knokke-Heist pers en publiek met verstomming sloeg, ging zijn laatste week in België in.

Het succesvolle spektakel uit New York, altijd te vinden voor een bijzondere stunt, vierde dit met een spectaculair bezoek van televisiepresentatrice Cath Luyten.

De BVN-ambassadrice, bekend van Vlaanderen Vakantieland en De Kazakkendraaiers, die de première na de show ‘geweldig’ noemde, reageerde dolenthousiast op de uitnodiging van Fuerza Bruta voor een sessie ‘waterballet’ in het zwevend zwembad: "Dit lijkt wel de droomfabriek!"

Fuerza Bruta maakte er meteen een droomnamiddag van, waarbij Cath Luyten samen met de cast het doorzichtige zwevende zwembad in mocht, maar van de performers ook een snelcursus heftige Argentijnse dans kreeg, het succesnummer uit de show.

Rond 15 uur was Cath Luyten dan klaar om als special guest in een mini-Fuerza Brutashow, voor een heus publiek, te fungeren.