01-11-12

Cath Luyten in Vlaanderen vakantieland Nederland special, Holland natuurlijk: Drenthe


Cath Luyten in Vlaanderen vakantieland Nederland special, Holland natuurlijk: Drenthe

Waar is het gras groener dan een komkommer? Waar dobberen zeker zo veel bootjes op het water  als in Venetië? En waar zie je meer fietsen dan er inwoners zijn? In Holland Natuurlijk!

In Drenthe fietst Cath Luyten langs Eén en wandelt ze op de Aa. Terwijl de beken meanderen, luiden de schoolkinderen de klok van twaalf. Alsof de tijd heeft stilgestaan. Herder en schaapskudde zorgen hier nog voor een paarse augustusmaand.

En waar puur natuur en hoogstaande computertechnologie samengaan, zet jij je tent neer. Bij Natuurkampeerplaats De Kijl volstaat one touch op het in-check screen voor Cath Luyten, even glijden met de pinpas en een nachtje slapen in het groen is zo geregeld. Voor wie dertig tinten groen toch te eentonig zijn, dansen de kleuren van het Boheems Paradijs. Pipowagens bezorgen de grootste clowns onder ons daar een vrolijk dak boven het hoofd.

Iets minder vrolijk wonen - voor de gangsters onder ons dan toch - is het in Veenhuizen, het meest criminele dorp van Nederland volgens Cath Luyten. Tijdens een rit met de boevenbus langs die oude strafkolonie kom je al snel te weten dat ‘Veenhuizen boeit’.

Holland? Natuurlijk!

REPORTER: Cath Luyten
REGISSEUR: Marleen Waerzeggers

Ook zin in een groen uitje zoals Cath Luyten deed naar Nederland?
Voor meer informatie kan je terecht bij het NBTC:
www.holland.com
Meer info over Drenthe krijg je op
www.drenthe.nl

Natuurkampeerterrein De Kijl

Ultramodern logeren doe je op natuurkampeerterrein De Kijl, niet te verwarren met een naturisten naakt camping. Kies een plekjes op de touchscreen en betaal net als Cath Luyten met de pinpas!

Het Boheems Paradijs

Ga net als Cath Luyten slapen als Pippo De Clown en Mamalou in de pippowagens van het Boheems Paradijs van Bert Strijtveen en Alice Lollinga.

Een weekend in Het Boheems paradijs kan vanaf 95 euro voor twee personen in een pipowagen en vanaf 195 euro in een vierpersoonswagen. Die prijzen zijn geldig voor het laagseizoen (alles behalve juli, augustus en weekends met een feestdag). Opgemaakte bedden, douches en schoonmaak zijn inbegrepen.
Adres: Den Hool 5, 7845 TG Holsloot (Nederland)


Venhuis
Ontdek Afrika in Nederland. Ga slapen net als Cath Luyten in het groen, op het water. In het Venhuis!

Een weekend in het Venhuis kan vanaf 137,50 euro voor twee personen.
Adres: Oldehofweg 5-7, 9337 TD Westervelde (Nederland)
Tel: +31 592 61 27 33
www.oldehof.nl

Balloo Hoeve
Ga net als Cath Luyten een ijsje eten op de zorgboerderij van Klaas en zijn makkers.

Drentsche Aa
Ga net als Cath Luyten over beekjes huppelen in Nationaal Park Drentsche Aa.
Adres: Informatiecentrum Balloërveld, Crabbeweg 2, 9458 TE Balloo (Nederland)
www.schaapsskuddeballoerveld.nl
www.staatsbosbeheer.nl
www.drentscheaa.nl

Hunebedcentrum
Stenen tijdperk annoo 2012. Alles over de Hunebedden in Nederland vind je hier.
Adres: Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger (Nederland)
Tel: +31 599 23 63 74
www.hunebedcantrum.nl
info@hunebedcentrum.nl

Nationaal Gevangenismuseum
Waan je een gangster tijdens een ritje met de boevenbus in gevangenisdorp Veenhuizen.
Adres: Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen (Nederland)
Tel: +31 592 38 82 64
www.gevangenismuseum.nl
info@gevangenismuseum.nl

Nationaal Park Dwingelderveld
Ga net als herder Menno en Cath Luyten schaapjes tellen in Nationaal Park Dwingelderveld.
Adres: Benderse 22, 7963 RA Ruinen (Nederland)
Tel: +31 522 47 29 51
www.natuurmonumenten.nl
www.np-dwingelderveld.nl

Hou van Holland, 100 wandelingen door de natuur
In Hou van Holland vind je honderd wandelingen door de natuur die je laten zien hoe divers de natuur in Nederland is en dat er nog veel onontdekte plekken zijn (ISBN: 978-90-5767-473-0).
www.momedia.nl

ANWB Knooppuntenkaart
Met de ANWB Knooppuntenkaarten stippel je net als Cath Luyten snel de mooiste fietstochten uit aan de hand van duidelijke knooppunten. Er is nu ook een kaart voor Groningen en Drenthe (IBBN 978 90 180 3526 6).

28-10-12

Cath Luyten surft op golf van Mundaka, Spanje, in Vlaanderen Vakantieland


Cath Luyten surft op golf van Mundaka, Spanje, in Vlaanderen Vakantieland.


Drie weken lang trekt Cath Luyten door het noordelijkste deel van Spanje waar ze op verrassend veel groen botst. Van de fantastische restaurants in San Sebastian in het Baskenland, tot de kaasgrotten in het onherbergzame Asturië, met daartussen de uitgestrekte stranden in Cantabrië: dit is een Spanje waar ontdekken nog mogelijk is.

Op haar weg door Baskenland, blijft Cath Luyten even stilstaan bij een staaltje land art. Weer en wind trotseren ze, de bontbeschilderde bomen van Agustin Ibarrola. Hij ontwierp een kleurrijk bos dat al meer dan dertig jaar een ‘Alice in wonderland’- effect heeft op toeristen.

Het strand van Mundaka is zeer geliefd bij surfers, die zich hier jaarlijks in oktober treffen. De golven hier behoren tot de beste van Europa. Cath Luyten kan dit niet aan zich voorbij laten gaan, trekt haar beste wetsuit aan, en neemt surfles op de beroemde golf.


Dan is de oude eik van Gernika van een ander kaliber. Die boom staat symbool voor de onafhankelijkheid van Baskenland. Dat was niet naar de zin van Franco die het dorp in 1937 volledig laat platleggen.

Een pakkende getuigenis van Luis, geboren, getogen in Gernika en getekend door het verleden, brengt hij de geschiedenis weer tot leven. Een verhaal dat Picasso vereeuwigde in zijn gelijknamige werk. Het origineel hangt in de Reina Sofia in Madrid, maar zou van Cath Luyten best een plek mogen krijgen in het Guggenheim in Bilbao.

Even ruilt Cath Luyten het groen van de natuur voor het grijs van beton. Bilbao is een ode aan de kunst en aan moeder der kunsten: architectuur.

REPORTER: Cath Luyten
REGISSEUR: Luc Segers

Hesperia Bilbao is een kunstig hotel waar je het leven letterlijk door een gekleurde bril ziet, aan de oevers van de Nervíon.

Verdwaal net als Cath Luyten in het Bosque de Oma, een bos in het dorp Cortézubi,  waar kunstenaar Agustin Ibarrola een staaltje land art heeft achtergelaten.

Gernika-Lumo

Haal herinneringen op aan het bombardement van Gernika en sta stil bij het tegelschilderij van Picasso.

Ga met als Cath Luyten Picasso achterna en schaf een Baskische muts aan bij Boinas Elosegui, in Tolosa.

In bijna elk Baskisch dorp kan je een partijtje pelota kijken. De geschiedenis van de sport achterhaal je in Markina-Xemein, volgens Cath Luyten.

Golfsurfen met Cath Luyten bij Mundaka !

Mundaka is één van de zeer Bijzondere Surfspots in Europa. Mundaka ligt tussen San Sebastian en Bilbao, in het Spaanse Baskenland. Zelfs wereldwijd bekend en berucht vanwege haar epische golven. De golven zijn holle, lange lefthanders, en soms zelfs zeer hoog!

Bedwing de golf van Mundaka en volg net als Cath Luyten surfles bij Craig Sage.

Eerst nog even sexy haar surfpakje aantrekken, en dan proberen overeind te blijven op de surfplank, dat valt volgens Cath Luyten nog niet mee.

Mundaka: de badplaats Mundaka in Spaans Baskenland staat hoog op de lijst van surfparadijzen. Vooral de linksbrekende golf is van wereldklasse, zo weten experts.

Mundaka trekt ieder seizoen dan ook vele duizenden golfsurfers en Cath Luyten naar het beroemde strand.

Het strand van Mundaka is zeer gelief bij surfers, die zich hier jaarlijks in oktober treffen. De golven hier behoren tot de beste van Europa.

Dus trek je bikini of badpak uit, doe je beste wetsuit aan, en surf net als Cath Luyten op deze prachtige golven.

Breng Bilbao een blitsbezoek op wieltjes aan de zijde van de Vlaamse stadsgids Elke Panneels.

Verbaas je aan en in het Guggenheim Museum. Verwonder je over de originele architectuur en laat je net als Cath Luyten verrassen door de fijne collecties.

Geniet ook van kunst op je bord in de cafetaria van het Guggenheim, waar Martin Berasategui Baskisch lekkers serveert.

Steek net als Cath Luyten de rivier in Bilbao over op de hangende pont van Getxo.

 
Animal print UGG Herfst/Winter dames